کاهش چند درصدي صادرات فرش، افول نيست

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، رئيس مرکز ملي فرش ايران، با بيان اين مطلب افزود: تحريم‌ها تأثير چنداني بر صادرات نداشته و دليل آن هم سنتي بودن فرش است.

وي ادامه داد: تأثيري که تحريم‌ها بر صادرات فرش دستباف ايران گذاشته است، انتقال پول بين خريدار و فروشنده است، اما عملاً فرش در ليست کالاهاي تحريمي نيست.

مرتضي فرجي آمار مربوط به کاهش 16 درصدي فرش را تکذيب کرده و افزود: اگر منحني صادرات فرش را در چند سال اخير بررسي کنيم مي‌بينيم که در اين زمينه مزيت نداريم يکي از دلايل عدم مزيت هم دستمزدهاي پاييني است که به بافندگان تعلق مي‌گيرد.

وي اضافه کرد: فرش‌هاي ايراني به‌عنوان فرش‌هاي کلاسيک، در اروپا و آمريکا مورد استفاده قرار مي‌گيرد، ضمن اينکه قيمت فرش در گمرک براساس نرخ واقعي محاسبه نمي‌شود يعني گمرک براساس قيمت تمام شده سال‌هاي قبل نرخ واقعي را محاسبه مي‌کند.

فرجي با اشاره به اينکه حمايت از قالي‌بافان وظيفه مرکز ملي فرش ايران نيست گفت: اين جزء وظايف مرکز نيست البته حمايت‌هايي ازسوي مرکز ملي فرش صورت مي‌گيرد، مثل آموزش قاليبافان در زمينه بافت طرح‌هاي جديد و تجليل از آنها و همچنين در بحث قالي‌بافان که به 50 درصد حداقل حقوق را شامل مي‌شود.

رئيس مرکز ملي فرش ايران اظهار داشت: در بخش آموزش نزديک به يک ميليون و پانصد هزار ساعت در سال 84 و 85،‌ آموزش بافندگان را داشته‌ايم که رقم قابل‌توجهي است که اين طرح شامل به‌بافي، آشنا شدن با سليقه بازار، آشنا شدن با جايگاه و منزلت اجتماعي خرده بافندگان و آموزش مربوط به اطلاعات و اخبار مربوط به بافندگان است.

M/111




انتهای پیام/

کد خبر 1386122532